medhelp-logo-cmyk.svg
medhelp-logo-cmyk.svg

MedHelp blogg

En ny sorts politiker och digitala ledare växer fram

Varje gång Ruben läser eller ser på nyheterna får han ofrivilliga rysningar. Inte så mycket för de otäckheter och katastrofer som så ofta är det som fyller flödet eller TV-rutan. Ändlösa rader av utsatta barn och vuxna i flyktingläger på olika håll i världen. Det ena bestialiska brottet efter det andra, för att inte säga mord på vad som förefaller många gånger vara oskyldiga människoliv. Dessa intryck har liksom långsamt trubbats av till att bli en jämn grå ström av information och bilder, som liksom inte riktigt säger något längre. Tyvärr.
 
Men nej, det är inte det som ger Ruben hans ofrivilliga rysningar. Konstigt nog. Det är bristen på ansvar som ger honom hans obehagskänslor och långsamt rullande nervupplevelse bakåt i nacken och nerför ryggen. Vem i det här landet tar egentligen ansvar, var finns rätt sorts politiker och ledare när
Topics: Välfärdsteknik Vinröd Den nya vården Reformagenda Digitalisering

Framtidens vård är här Digital - Smart - Personlig

Vet du vad vårdoperatören kan göra för din mottagning och dina patienter? Kom och träffa oss under Vitalis i Göteborg så visar vi hur vård på distans och monitorering av patienter i hemmet fungerar. Tillsammans skapar vi framtidens vård som är digital, smart och personlig.

Topics: Event Monitorering Vård på distans Vinröd

Protector Försäkring erbjuder e-vård genom ny app från MedHelp

Genom appen Vård Direkt erbjuder Protector Försäkring sina försäkringstagare att träffa legitimerade sjuksköterskor online, eller via direktchatt.

 

Vård Direkt är vad det låter som, vård tillgänglig direkt och enkelt online. Med appen blir det enkelt att komma i kontakt med legitimerade sjuksköterskor för konsultation eller råd om egenvård. Om behov finns bokas en tid till specialistläkare. Med Vård Direkt kan den vårdsökande enkelt få hjälp där han eller hon befinner sig eftersom tjänsten är tillgänglig i användarens mobiltelefon eller surfplatta.

 

Sjuk med trygghet hos Protector

Topics: App Pressmeddelanden Vårdtjänster Uppdrag Vinröd

Varje dag känner jag att jag hjälper någon

Marie Corriveau drivs av utmaningar och att alltid få lära sig nya saker. I jobbet som vårdoperatör får hon bägge delar och tycker att jobbet passar henne perfekt.

 

Namn: Marie Corriveau

Ålder:  38 år

Familj: Man och två döttrar, 11 och 8 år

Placerad: i Vasa

Började på MedHelp: 2016

 

Topics: Sjuksköterska sida_Nytt jobb Sjuksköterska Bloggserie - Jobba hos oss Sandgul

Så skapas jämlik vård

Vården ska vara jämlik liksom det mesta i samhället. Men det är den inte. Möjligheterna att nå likvärdig omsorg påverkas bland annat av geografiska förhållanden och olika arbetssätt. Hur löser vi problemet? Politikerna har ansvaret att driva frågan. Smarta lösningar finns redan. Med digitalisering ökar jämlikheten och sjukvården blir effektivare.

Topics: Vinröd Den nya vården Reformagenda