medhelp-logo-cmyk.svg
medhelp-logo-cmyk.svg

Jag är så stolt över att vara en del av framtiden!

-Våga prova jobbet som distanssjuksköterska! Landsting och kommuner finns kvar. Vad har du att förlora? Om inte annat kommer du vara en erfarenhet rikare. Livet är för kort för att jobba där man mår dåligt. Det är min hälsning till de där ute, säger Sofia Berggren.

 

Sofia Berggren legitimerad sjuksköterska.jpg

 

Namn: Sofia Berggren

Ålder:  40 år

Familj:  Gift, 2 barn (10 och 14 år)

Placerad: i Kalix

Börjande på MedHelp: 2008

Kuriosa: Ägnade sin 40-årsdag åt att premiärsurfa på en paradisstrand – resulterade i blåslagna knän och träningsvärk men kul var det!

 

Jag är så stolt över att vara en del av framtiden!

Någon gång ibland kan Sofia Berggren se en trafikolycka på TV och sakna det där adrenalinpåslaget som kom när hon jobbade inom sjukvården. Men att få vara del av en organisation som strävar framåt och mot att ständigt förbättras är hon så stolt över att hon inte har haft en tanke på att gå tillbaka till akutmottagningen där hon en gång började sin karriär som sjuksköterska.

 

– Det känns som jag är del av framtiden här på MedHelp, säger Sofia. Det är så häftigt att vara del av något vi tillsammans byggt upp – jag är så stolt över att vara en del i det, en del av en organisation som gasar framåt istället för att bromsa.

 

Sprang fortare och fortare

Som färdigutbildad legitimerad sjuksköterska från Umeå Universitet i slutet av 90-talet fick Sofia jobb på akuten i Kalix och flyttade därför hem igen till sina hemtrakter.

 

– Jag hade egentligen läst till ambulanssjuksköterska, jag har alltid brunnit för det akuta, men så blev jag gravid och då det blev inget med ambulansen, ler Sofia.

Möjligheten till att hjälpa människor och få göra dem friskare, orsaken till att hon läste till sjuksköterska från början, fanns ju även på akuten så där blev hon kvar i 10 år. Men vid tiden när MedHelp hade öppet hus 2008 hade hon sedan ett tag tillbaka känt att det var dags att prova något annat.

– Det kändes som jag bara sprang fortare och fortare där jag var så vad hade jag att förlora om jag skulle söka? Sjukhuset stod ju kvar, säger Sofia.

 

Så hon sökte jobbet som vårdoperatör, blev anställd och har inte ångrat sitt val en enda dag under de 9 år som gått sedan dess. Och sjukhuset står ju trots allt fortfarande kvar. Om hon mot förmodan en dag skulle ångra sig.

 

Ett kvitto när man gör något bra

Efter några år som distanssjuksköterska i telefontrafiken på heltid fick Sofia möjligheten att gå vidare till att jobba som driftledare och är nu sedan ett år tillbaka även samordnare för driftledarna. Under en tid jobbade hon även som internrevisor. Mentor åt nyanställda har hon också varit. För någon som Sofia som både vill och gillar när det händer saker är möjligheten till att prova på olika arbetsuppgifter högt uppskattad.

 

– Här får man kvitto på att man gör något bra, berättar Sofia med ett stort leende. Om man vill utvecklas eller har idéer är ledningen fantastisk. De är lyhörda och förstående och man känner när man gör något bra. Det premieras!

 

Sjukvårdsrådgivning dygnet runt

En driftledare är en sjuksköterska som de andra sjuksköterskorna under ett arbetspass kan vända sig till om de behöver hjälp. Det kan handla om svåra frågor som kräver lite högre medicinsk kompetens. Sen har driftledarna även ansvar för att se till att alla är på plats och att allt fungerar som det ska i trafiken.

 

– Totalt finns 6 driftledare där en i taget är ansvarig för ett pass. Man är då ansvarig för alla vårdoperatörer som jobbar just det passet, var de än sitter fysiskt, vilket är det största och roligaste för då kommer man i kontakt även med de som sitter på satellitkontoren på till exempel Malta och i Thailand, berättar Sofia. Då vi tillhandahåller sjukrådgivning dygnet runt kan de i Thailand ta över när det är natt här vilket ju är väldigt praktiskt.

 

Möjligheter att utveckla och att utvecklas

Som för alla privata företag gäller det att hänga med i utvecklingen som sker runtomkring oss. Tekniken utvecklas i en rasande fart och med det efterfrågan på nya slags tjänster som till exempel videosamtal och chattar. Sofia har haft möjligheten att få vara med i förbättringsarbete för nya tjänster, både interna och externa, vilket är något hon verkligen brinner för.

 

– Här finns verkligen möjligheter både att utveckla nya saker och arbetssätt men också att utvecklas själv som person. För att trivas här måste man nog ha rätt tänk och tycka om förändringar, säger Sofia. De är väldigt mycket som sker och jag ser verkligen fram emot framtiden och allt som kommer!

 

Finns alltid nya saker att lära sig

Men det gäller att hänga med i svängarna och att hålla sig alert. För att underlätta för de anställda anordnas ofta internutbildningar både för att höja den medicinska kompetensen men även inom till exempel Office 365. Allt för att alla ska ha en möjlighet att kunna utföra sitt jobb så bra som möjligt.

 

– Även om jag har lång erfarenhet både som sjuksköterska och inom företaget så finns det alltid nya saker att lära sig, säger Sofia. Samtidigt så är hon stolt att hon har den kompetens hon redan har och att hon kan bidra med så mycket till både företaget och sina kollegor.

 

Med utsikt över älven

Förutom ett aktivt liv med familjen, som innehåller mycket skidåkning och resor, älskar Sofia att göra fint i sitt hem. Att MedHelp nyligen fått ett nytt, fräscht kontor i Kalix med utsikt över älven faller kanske då just Sofia extra mycket i smaken då hon får förmånen att känna att det inte bara är fint hemma utan också på kontoret.

 

– Jobbet är ju en så stor del av livet, så jag är väldigt tacksam för att jag har det så bra, avslutar Sofia.


Vill du också vara en del av framtiden?

Jobba med oss!

 

Läs fler artiklar i vår bloggserie om våra sjuksköterskor:

Therese Rödjemark-Andersson legitimerad sjuksköterska.jpg Jag känner mig betydelsefull och jag behövs!

 

Aldijana Elkaz.jpg Att få göra det man älskar