medhelp-logo-cmyk.svg
medhelp-logo-cmyk.svg

Tobias Ekros ny CEO/VD för MedHelp AB

2018-10-25

Pressmeddelande

Tobias Ekros ny CEO/VD för MedHelp AB

Efter att under året som gått ha sökt efter den med rätt egenskaper, erfarenhet och fallenhet att leda MedHelp vidare mot expansion inom området digital vård och vårdnära tjänster på distans har valet fallit på Tobias Ekros som ny CEO/VD. Tobias kommer från en mångfacetterad bakgrund och har rikligt med viktiga erfarenheter inom vård- och läkemedelsindustrin.

 

Målsättningen är nu att kraftigt förstärka arbetet mot en digitalisering och modernisering av både vårdens arbetssätt och kompetensförsörjning samt bidra till förändring inom området företagshälsa där MedHelp är en stark partner till många av de största aktörerna. Målet är ökad tillväxt och en högre fart i det digitala förändringsarbetet.

 

Tobias kommer närmast från rollen som chef för affärsutveckling, sortiment & inköp på Apotek Hjärtat, och han har tidigare varit chef för försäljning, marknad och sortiment på Vårdapoteket och även arbetat med bland annat marknads- och affärsutveckling inom Adara AB och på Apoteket AB. Tobias har flera gånger visat att hans långa erfarenhet har haft betydelse, givet leveransen i fusionerna med Vårdapoteket till Apotek Hjärtat och Apotek Hjärtat till ICA. Under tiden på Apotek Hjärtat var Tobias med om att grunda och agera som styrelseordförande för ICA:s koncept Minutkliniken som alldeles nyligen har genomfört ett samgående med Min Doktor för att på så vis skapa en starkare och bättre kundupplevelse tillsammans med Apotek Hjärtat.

 

Tobias börjar i den nya rollen som CEO/VD på MedHelp under mars 2019.

 

Frågor besvaras av:

Lennart Persson, tf VD MedHelp

Telefon: +46 70 914 40 79

E-post: lennart.persson@medhelp.se