medhelp-logo-cmyk.svg
medhelp-logo-cmyk.svg

Tobias Ekros - ny CEO/VD för MedHelp

Tobias Ekros är nu på plats som CEO/VD för MedHelp AB. Tobias kommer leda MedHelps fortsatta expansion inom området digital vård och vårdnära tjänster. Han ser en stor potential i företagets utbud av lättillgänglig, effektiv och kvalitativ sjukvårdsupplysning och triagering samt e-hälsotjänster till företag.

Målsättningen är att kraftigt förstärka arbetet mot en digitalisering och modernisering av både vårdens arbetssätt och kompetensförsörjning. Målet är även att bidra till värdeskapande utveckling inom området företagshälsa, där MedHelp är en stark partner till många av de största aktörerna.

 

I grunden är Tobias civilingenjör, men har en gedigen erfarenhet av marknadsföring och försäljning från olika branscher. Hans roller har under de sista 15 åren inkluderat olika företagsledande positioner inom bland annat produktutveckling, varumärkesstrategi, marknadsföring, sortiment- och inköpsarbete samt affärsutveckling. Han kommer också tillföra värdefull kunskap från andra konsumentnära branscher såsom retail och läkemedelsindustrin.

 

Tobias kommer närmast från rollen som Chef för Affärsutveckling, Sortiment & Inköp på Sveriges största privata apotekskedja; Apotek Hjärtat, och har varit med om apoteksbranschens spännande resa i samband med avregleringen. En bransch som har en stor spännvidd, från ett samhällsansvar med recepthantering till försäljning av icke-receptbelagda produkter. Under tiden på ICA Apotek Hjärtat var Tobias med och grundade konceptet Minutkliniken, som idag finns på ett antal ICA Maxi butiker i landet. Under Tobias period på Apotek Hjärtat genomfördes även ett samgående med Min Doktor. 

 

Tobias tillträdde rollen som CEO/VD på MedHelp den 2 april 2019.