medhelp-logo-cmyk.svg
medhelp-logo-cmyk.svg

Varje dag känner jag att jag hjälper någon

Marie Corriveau drivs av utmaningar och att alltid få lära sig nya saker. I jobbet som vårdoperatör får hon bägge delar och tycker att jobbet passar henne perfekt.

 

Marie Corriveau.jpg

Namn: Marie Corriveau

Ålder:  38 år

Familj: Man och två döttrar, 11 och 8 år

Placerad: i Vasa

Började på MedHelp: 2016

 

När man känner att det är dags att gå vidare

Förutom 2 år i USA i början av 2000-talet har Marie Corriveau levt hela sitt liv i eller omkring Vasa. Så att kunna hitta ett nytt jobb i samma stad utan att behöva flytta var perfekt den dag hon kände att hon fått nog av personalpolitiken inom det kommunala.

 

– Det kom en tidpunkt när jag kände att jag måste vidare, berättar Marie. På MedHelp är det bra tempo och det händer mycket. Jag har inte ångrat att jag slutade som hälsovårdare för att börja här över huvud taget.

 

Dags att byta jobb – men till vad?

När Marie var färdigutbildad legitimerad sjuksköterska, en utbildning som är 3 ½ år i Finland, läste hon vidare ytterligare ett halvår för att bli hälsovårdare. Som färdigutbildad hälsovårdare började hon sen jobba inom barn- och mödrarådgivningen. Här trivdes hon bra och tyckte det var väldigt trevligt under alla år, så hon blev kvar ända fram till hösten 2016.

 

Att känna att det är dags att se sig om efter nytt jobb är en sak, men att veta vad man vill – eller kan – byta till är en annan. Marie hade dock hört mycket bra om MedHelp som arbetsgivare. Hon tänkte också att arbetet som vårdoperatör skulle passa henne perfekt.

 

Tid som trigger

Anledningen? Arbetets form. Som den tävlingsmänniska hon är triggas hon av utmaningar.

 

– Tiden är den största utmaningen, berättar Marie. På ganska kort tid ska du ta rätt beslut. Man blir säkrare och säkrare, men man måste se upp med att det inte börja gå på rutin. Det gäller att vara fräsch och up-to-date här då det händer mycket och saker ändras.

 

Ja, när man jobbar med distansvård gäller det att vara stresstålig och inte tänka på de i kö. Som tur är så är Marie flexibel och det stressar henne inte att ha 30 patienter i väntande på sjukrådgivning.

 

– Här står inget still, allt pulserar vidare hela tiden, fortsätter Marie. Jag tycker att det är jätteskönt att det händer saker hela tiden. Då utvecklas jag och det är ju super.

 

Att få hjälpa till

Viljan att lära sig något nytt, och att ej fastna i att göra som man alltid gjort, är också viktigt för henne i ett jobb. När man sedan också är någon som alltid haft den inre viljan att hjälpa någon, som Marie har haft, var valet att börja som sjuksköterska på distans egentligen ganska självklart.

 

– Jag känner alla dagar att jag hjälper någon, säger Marie stolt. För mig är det viktigt att vara professionell och ge ett trevligt bemötande. På så sätt hoppas jag att patienterna känner att de fått hjälp och ringer igen nästa gång det behövs. Vi som jobbar här är ju MedHelps ambassadörer.

 

Vad händer sen?

Att ge ett trevligt bemötande även till de människor som inte håller med om den vårdbedömning de får är också viktigt. Marie berättar att det gäller att välja sina ord och pejla vem man pratar med.

 

– De finns ju de som tror att de behöver åka till akuten, men där min bedömning är att de ska prova med egenvård först, berättar Marie. Men sen finns de även de åt andra hållet där jag anser att de bör söka akut med som inte vill åka till akuten.

 

Det hon kan sakna många gånger är återkopplingen från samtalen. Att aldrig få veta hur det gick sen.

 

– Förr så kände jag patienterna ganska väl och visste hur de fungerade. Nu har jag ju ingen aning om vem det är jag pratar med.

 

En trevlig arbetsmiljö

Visst är det viktigt att vara trevlig i telefon mot de som ringer, men Marie försöker även vara glad och positiv på kontoret så att hennes medarbetare ska få en trevlig dag.

 

Hjälplösheten som uppstår vid teknikproblem som hon inte själv kan lösa kan dock ta udden av humöret ibland. Men som Marie med all rätt konstaterar så är det inte så mycket man kan göra åt det. Några djupa andetag och acceptera att det är som det är.

 

Att kunna säga vad man tycker, att komma med förbättringsförslag och önskemål samt att delta i projekt för att utveckla verksamheten genomsyrar företagets verksamhet. Sedan Marie började på företaget har hon också verkligen sig uppskattad på ett helt annat sätt än tidigare. Hon tycker att hon får mycket och bra feed-back, från både kollegor och chefer, och är fortfarande väldigt nöjd med sitt byte av arbetsgivare.

 

Marie uppskattar också den utbildning och arbetsredskap som finns.

 

– Förut var det till exempel jättejobbigt med ögonsamtal, jag visste ingenting, berättar Marie. Men det känns bättre nu, vi har jättebra arbetsredskap. Vad du än söker på kommer det fram. Jag har även fått hjälp med hur man ger psykologiskt stöd i samtal sen jag tog upp det i utvecklingssamtalet.

 

Att prioritera sin tid

Trots jättetrevliga kollegor och en bra sammanhållning på kontoret – en positiv arbetsmiljö helt enkelt – har Marie börjat jobba ca 50% hemifrån. Detta tycker hon är ganska skönt, särskilt de morgnar när hon börjar klockan 06.00 men även för sena kvällspass är det värdefullt att inte behöva sitta på kontoret. Sen är ju till exempel möten och utbildningar roligare att vara med på fysiskt.

 

Vid sidan av arbetet så studerar Marie till en magister i vårdvetenskap vid Åbo akademi. Hon har ½ magisteruppsats kvar och hoppas vara färdig till våren.

 

– Jag tänkte att det var bättre att ha en magisterexamen än att inte ha någon, skrattar Marie. Sen får jag vårdlärarkompetens också. Om jag skulle behöva det någon gång i framtiden. Man vet ju faktiskt aldrig.

 

På grund av studierna finns det just nu inte jättemycket mer tid över varje dag än till att umgås med barnen, familj och vänner. Att röra på sig är fortfarande viktigt dock, så det hinner Marie också med. Dryga halvtimmen mindre i restid till kontoret de dagar hon jobbar hemifrån välkomnas såklart tacksamt just nu.

 


 

Läs fler artiklar om våra sjuksköterskor på MedHelp

 

Pia Höglund.jpg Inget att förlora på att testa ett nytt jobb

 

Sofia Berggren legitimerad sjuksköterska.jpg Jag är så stol över att vara en del av framtiden

 

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss?

 

Jobba med oss!