MedHelps sjuksköterskor ger råd kring Covid-19 även i media

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Smittspridningen i samhället märks snabbt av på antalet samtal om Covid-19 till 1177 Vårdguiden, dit invånarna kan ringa för att få råd om egenvård och hänvisning till rätt vård. MedHelp sköter 1177 Vårdguiden i Region Stockholm.

Behovet av sjukvårdsrådgivning är mycket stort, och det finns ett stort behov bland invånarna av att få svar på frågor som gäller symtom, provtagning, risker, riktlinjer med mera. Därför är det viktigt att sprida korrekt information och ge vägledning till invånarna i flera kanaler och på olika sätt. MedHelps sjuksköterskor deltar aktivt i media för att ge tydlig information och minska oro bland invånarna.  Greta Shibbye, rådgivningssköterska på MedHelp, har medverkat bland annat i bl a i Expressen, Aftonbladet, SVT Coronaspecial och SVT Morgonstudion för att ge svar på de vanligaste frågorna om Covid-19. Tydlig information om vård och riktlinjer är en viktig pusselbit i bekämpningen av pandemin.

Länk till inslaget i SVT Morgonstudion: 
https://www.svtplay.se/video/24909153/morgonstudion/morgonstudion-30-nov-05-00?highlight=tittarnas-fragor-till-sjukskoterskan&position=7691&start=auto

Vill du få en bild av er sjukfrånvaro, vad den kostar och veta hur vi kan hjälpa er att sänka den?

    Är du redan kund och använder våra lösningar, klicka här.