Möt Peter, en av våra rådgivningssjuksköterskor

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Peter Wangehall är rådgivningssjuksköterska på MedHelp. Han började på MedHelp mitt under den mest intensiva perioden av Coronapandemin och fick snabbt sätta sig in i arbetet.

Peter har mångårig erfarenhet som sjuksköterska från helt andra typer av verksamheter. Han har arbetat på medicinsk avdelning på Lycksele lasarett, inom psykiatrin och inom äldrevården. Peter var bland annat med och startade upp hemsjukvården för äldre inom Skellefteå kommun. Där trivdes han bra, men efter flera år inom hemsjukvården kände han att han ville gå vidare, och blev tipsad av en vän att söka sig till MedHelp. Peter ville ta nästa steg i sin yrkesbana och få en professionell utmaning.

Peter lockades av förändringen, av att göra något helt nytt, och av möjligheten att kunna arbeta från hemmet i Skellefteå, med flexiblare arbetstider.

– Det ger mig mer tid över till familjen och fritid. Livet blir enklare i och med att jag slipper pendla. Jag har ett bra kontor där det är tyst och lugnt och jag kan stänga dörren. Det är viktigt, när man jobbar måste man vara väldigt fokuserad och lyssna, säger Peter.

Att Peter började mitt i Coronapandemin bidrog till att han snabbt kom in i arbetet.

– Genom det höga trycket blev man snabbt varm i kläderna, säger Peter. Det var också speciellt eftersom Corona var så medialt. I många s k Corona-samtal blev det viktigt att försöka komma under ytan och se vad det egentliga problemet var för att kunna ge rätt råd, säger Peter.

Den största förändringen jämfört med Peters tidigare arbeten är det snabba flödet och att möta så många patienter varje dag. I tidigare arbeten har Peter ofta följt samma patienter över lång tid, till exempel inom äldrevården. – Det är oerhört stimulerande att arbeta med så många olika patientkategorier, och att det ena samtalet inte är det andra likt. Nu pratar jag med kanske 50 – 60 personer varje dag, om allt från äldre med demens till sjuka barn. Många frågeställningar som gäller de äldre känner jag väl igen, medan samtalen som gäller barn är helt nya för mig, men samtidigt väldigt stimulerande. Jag utvecklas inom nya områden hela tiden vilket är jättespännande, säger Peter.

Vill du få en bild av er sjukfrånvaro, vad den kostar och veta hur vi kan hjälpa er att sänka den?

    Är du redan kund och använder våra lösningar, klicka här.

    Vill du veta mer?

    Är du legitimerad sjuksköterska och nyfiken på oss? Skicka en intresseanmälan så berättar vi mer om hur det är att arbeta med sjukvårdsrådgivning på distans.