← Alla nyheter
Start Nyheter MedHelp Care ingår samarbetsavtal med Falck

MedHelp Care ingår samarbetsavtal med Falck

MedHelp Care har ingått ett samarbetsavtal med Falck (fd Previa). Avtalet innebär att Falck kommer att erbjuda MedHelp Cares produkt Hälsoplattform med AI inom ramen för sitt erbjudande för företagshälsovård.

Hälsoplattform med AI har sedan lanseringen våren 2023 mottagits väl av marknaden. Cirka 15 samarbetspartners, varav två rikstäckande, erbjuder sedan juni 2023 Hälsoplattform med AI.

Falck är i dagsläget Sveriges största aktör inom företagshälsa och anlitas av cirka 8 000 arbetsgivare med cirka 1,2 miljoner anställda. Arbetsgivare kan genom Hälsoplattform med AI ta kontroll över sjukfrånvaron och i ett tidigt skede identifiera tidiga signaler på ohälsa hos medarbetare. Det gör att arbetsgivare kan sätta in preventiva hälsoinsatser för att minska både kort- och långtidsfrånvaron, vilket resulterar i friskare medarbetare och minskade sjukfrånvarorelaterade kostnader.

”Jag är väldigt glad att vi nu har ingått avtal med Falck. Det innebär att vi nu har samarbeten med samtliga tre rikstäckande företag inom företagshälsovård i Sverige. Vi har nu ännu bättre förutsättningar för att fortsätta minska landets sjukfrånvaro och arbeta vidare mot vår vision om en halvering av långtidssjukfrånvaron i Sverige”, säger Tobias Ekros, VD på MedHelp Care.

Senast uppdaterad: 2023-11-28

Vill du få en bild av er sjukfrånvaro, vad den kostar och veta hur vi kan hjälpa er att sänka den?

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss inom kort!