← Alla nyheter
Start Nyheter MedHelp Care lanserar AI-verktyg som identifierar hälsorisker

MedHelp Care lanserar AI-verktyg som identifierar hälsorisker

Scrolla ner ↓

MedHelp Care har lanserat ett nytt AI-verktyg för att hjälpa arbetsgivare att i ett tidigt skede identifiera hälsorisker. Verktyget är ett viktigt nästa steg i utvecklingen av MedHelp Cares plattform för digital företagshälsa och möjliggör ett datadrivet preventivt hälsoarbete.

Vi fortsätter att kontinuerligt utveckla vår digitala plattform med nya funktioner inom maskininlärning och AI. Det nya AI-verktyget är cirka 20 procent träffsäkrare än tidigare använda regelbaserade ramverk, och kommer med tiden att bli ännu bättre på att identifiera hälsorisker”, säger Peter Wallin, CTO på MedHelp Care.

Med hjälp av det nya AI-verktyget kan MedHelp Care bidra ytterligare till en bättre medarbetarhälsa samt stora kostnadsbesparingar relaterade till långtidssjukfrånvaro hos arbetsgivare. MedHelp Care uppskattar att cirka 10 procent av samtliga medarbetare varje år drabbas av långtidssjukfrånvaro, och detta till en genomsnittlig kostnad för arbetsgivaren på cirka 100 000 kronor per långtidssjukskriven*.

“Syftet med det nya AI-verktyget är att möjliggöra för våra kunder att datadrivet minska sin långtidssjukfrånvaro samtidigt som de sänker sina sjukfrånvarorelaterade kostnader”, säger Tobias Ekros, VD på MedHelp Care.

I det fjärde kvartalet har MedHelp Care även haft nöjet att välkomna ett 10-tal nya kunder till sin plattform för digital företagshälsa.

*Källa: Linköpings Universitet, MedHelp Cares egen data samt statistik från MedHelp Cares HR-rapport: https://www.medhelp.se/hr-rapport/

Senast uppdaterad: 2022-12-20

Vill du få en bild av er sjukfrånvaro, vad den kostar och veta hur vi kan hjälpa er att sänka den?

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss inom kort!