← Alla nyheter
Start Nyheter MedHelp Care tecknar avtal med Svenska Spel

MedHelp Care tecknar avtal med Svenska Spel

Scrolla ner ↓

MedHelp Cares nya hälsoplattform med AI hjälper sina kunder att minska sin sjukfrånvaro genom att identifiera tidiga signaler på ohälsa. Nu har MedHelp Care signerat ett avtal med Svenska Spel som innebär att 1 500 medarbetare ansluts till hälsoplattformen. Detta ger chefer stöd och möjlighet att arbeta preventivt för att minska sjukfrånvaro.

MedHelp Care kan med glädje informera att de tecknar avtal med en ny välkänd kund – Svenska Spel. Genom avtalet får Svenska Spel från och med den 1:a oktober 2023 tillgång till MedHelp Cares nya Hälsoplattform med AI – en digital plattform för frånvarohantering, som med stöd av artificiell intelligens analyserar sjukfrånvaron samt identifierar tidiga signaler på ohälsa. Detta underlättar för chefer att arbeta preventivt med ohälsa vilket har potential att sänka företagets sjukfrånvaro med så mycket som 50 procent.

”Vi är väldigt glada över att addera Svenska Spel som ny kund med sina 1 500 medarbetare. Genom att använda vår Hälsoplattform med AI kommer Svenska Spel nu kunna förbättra medarbetarhälsan, öka sin produktivitet och minska både sjukfrånvaron och sina kostnader”, säger Tobias Ekros, VD MedHelp Care.

Hälsoplattform med AI ger många fördelar

Att agera tidigt på ohälsa hos medarbetare är A och O för att minska sjukfrånvaro. Men för att kunna arbeta preventivt krävs det system på plats som ger överblick på sjukfrånvaroläget – något som många arbetsgivare idag saknar.

MedHelps plattform med AI ger effektivt stöd för chefer att arbeta förebyggande med ohälsa, framför allt gällande tidig identifiering av signaler på ohälsa och genom ärendehantering och hälsofrämjande rekommendationer.Plattformen underlättar även för medarbetare att göra sjukanmälan, ladda upp läkarintyg och få stöd i rehabprocesser. Chefer får på så sätt data i realtid och kan därmed agera förebyggande för minskad sjukfrånvaro.

Vill du veta mer om hur du också kan börja arbeta systematiskt med medarbetarhälsa och sjukfrånvaro?

Senast uppdaterad: 2023-08-28

Vill du få en bild av er sjukfrånvaro, vad den kostar och veta hur vi kan hjälpa er att sänka den?

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss inom kort!