← Alla nyheter
Start Nyheter MedHelp Care tecknar tilläggsavtal med Avonova avseende erbjudande av Hälsoplattform med AI

MedHelp Care tecknar tilläggsavtal med Avonova avseende erbjudande av Hälsoplattform med AI

Scrolla ner ↓

MedHelp Care meddelar idag att ett tilläggsavtal har skrivits med en av MedHelp Cares största partners, Avonova. Det nya avtalet innebär att Avonova fortsättningsvis kommer att erbjuda och sälja MedHelp Cares hälsoplattform för datadriven företagshälsa, men i dess helt nya form –Hälsoplattformen med AI – som lanserades under våren.

MedHelp Care och Avonova har under flera år haft ett framgångsrikt samarbete för att erbjuda företag en heltäckande lösning för digital företagshälsa. I december 2021 förnyades det löpande samarbetsavtalet och nu adderas ett tilläggsavtal. Tilläggsavtalet innebär att Avonova kommer att sälja MedHelp Cares uppdaterade produkterbjudande – Hälsoplattform med AI.

De nya produkterna innehåller bland annat uppdateringar i frånvarohantering och rehabstöd, men även en möjlighet att driva hälsofrämjande aktiviteter. Dessutom en helt ny och för branschen unik AI-modell som hjälper till att identifiera tidiga signaler på ohälsa bland medarbetarna och där arbetsgivaren rekommenderas att initiera preventiva hälsoinsatser. Den 1 juni började de första kunderna använda den nya plattformen som redan från dag ett visar att AI:t hjälper dessa arbetsgivare att i ett tidigt skede identifiera signaler på ohälsa. Det blir därmed ett helt nytt och viktigt verktyg för att öka hälsan och sänka sjukfrånvaron.

Under våren har MedHelp Care adderat ett 50-tal nya kunder, varav uppemot 20 stycken tillsammans med Avonova. Det inkluderar bland annat St. Gobain, ett ledande bolag inom bygg och konstruktion, samt Systemair, en svensk tillverkare av ventilationsutrustning.

”Jag är väldigt glad att vi har ett så bra samarbete med Avonova, vilket kundinflödet under våren visar på. Det här tilläggsavtalet gör att vi nu kan fortsätta att tillsammans med Avonova driva försäljning av vårt uppdaterade erbjudande Hälsoplattform med AI och verka för förbättrad hälsa bland medarbetare hos arbetsgivare, vilket ökar deras produktivitet och lönsamhet genom att minska deras sjukfrånvaro och kostnader”, säger Tobias Ekros, VD MedHelp Care.

Senast uppdaterad: 2023-06-26

Vill du få en bild av er sjukfrånvaro, vad den kostar och veta hur vi kan hjälpa er att sänka den?